Историја клуба

ОФК Београд Штутгарт је фудбалски клуб из Штутгарта у Немачкој. То је српски клуб у којем су играчи већински Срби и који је подржан од српске заједнице у том граду.
Овај клуб носи име у част једног од најпознатијих и најстаријих клубова из српске престонице Београда,ОФК Београд.
Клуб је основан давне 1971.године од Александра Вукашиновића,који се родио 31. марта 1934.године у Београду. Господин Вукашиновић се школовао у Београду где је завршио и занат,међутим нешто касније је завршио преквалификацију за учитеља после које је радио као учитељ у основној школи. Пошто је политичка и економска ситуација у земљи била лоша одлучио је да напусти отаџбину и потражи боље услове за живот у иностранству. Стигавши у Немачку радио је разне послове,отворио је једну Експорт-Импорт продавницу. Али када је отворио ресторан родила се у њему и његовим тадашњим пријатељима,крајем 1970.године,идеја о оснивању једног фудбалског клуба. Господин Вукашиновић је тада био послован и породичан човек који је водио свој ресторан "Bergstube" у Штутгарту у којем се клуб основао и где је управа заседала и одлучивала о битним стварима у вези клуба.
Захваљујући Господину Вукашиновићу настао је један клуб који сада већ 41 годину постоји у континуитету.
Многе генерације наших земљака је имало учешћа у нашем клубу,било као играчи или у управи али наравно и као навијачи и спонзори,и тако допринело да овај клуб и данас постоји.


Ово је не само НАШ већ и ВАШ клуб,добро нам дошли.

Оригинални документ са којим се ОФК Београд Штутгарт пријавио за учешће у Југо лиги Баден-Виртемберг. Захваљујемо се господину Гојку Чизмићу који нам је дозволио да користимо овај документ на нашој страници.